Herhaalmedicatie – Huisartsengroep Brielle – Brielle
Amer 21 3232 HA Brielle
Header afbeelding

Herhaalmedicatie

De huisartsen en de apotheek hebben gezamenlijk afspraken gemaakt om u op de beste manier te voorzien van de geneesmiddelen die u nodig heeft.

Herhaalservice

Voor de chronische geneesmiddelen kunt u het beste gebruik maken van de herhaalservice. Met deze service zorgen de huisarts en de apotheek er gezamenlijk voor dat u altijd voldoende medicatie in huis heeft.

  • De apotheek berekent wanneer uw medicijnen bijna op zijn en maakt de herhaalrecepten.
  • De huisarts geeft goedkeuring om uw medicijnen af te leveren.
  • Zodra de medicijnen in de apotheek klaarstaan, ontvangt u automatisch een gratis sms-bericht of e-mail.
  • U kunt uw geneesmiddelen zelf ophalen of de apotheek bezorgt ze bij u thuis.

Herhaalmedicatie die is gestart door de specialist moet eerst een keer via de huisarts herhaald worden voordat het in de herhaalservice kan.

Hier vindt u een flyer met meer informatie over de herhaalservice.

MijnGezondheid.net

Een andere mogelijkheid om uw (herhaal)medicatie aan te vragen, is via MijnGezondheid.net. Dit is een online omgeving waarin u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw zorgzaken kunt regelen. Met behulp van MijnGezondheid.net kunt u uw (herhaal)medicatie bestellen op het moment dat het u uitkomt. Op MijnGezondheid.net vindt u ook een digitale informatiefolder per geneesmiddel dat u gebruikt en kunt u zelf eenvoudig een medicatieoverzicht uitprinten.

Maakt u gebruik van de herhaalservice? Dan kunt u MijnGezondheid.net ook gebruiken voor het bestellen van medicatie die u niet chronisch gebruikt en dus niet in de herhaalservice is opgenomen.

Telefonisch contact

Maakt u geen gebruik van de herhaalservice en/of MijnGezondheid.net, maar wilt u wel (herhaal)medicatie bestellen? Neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk.